Historie

1969. Gunnhild Bakke er 44 år gammel. Datteren sitter i Slottsparken og røyker hasj med vennene sine. Miljøet i parken er fryktet. Men Gunnhild vil så gjerne hjelpe datteren ut av misbruket. Hun tropper opp i Slottsparken for å besøke ungdommene.

Etter besøket i Slottsparken ringte Gunnhild foreldrene til de andre ungdommene. Flere av foreldrene engasjerte seg. Med Gunnhild i front startet de Aksjonen Mot Narkomani – en pressgruppe for å vekke politikere og hjelpeapparat. Deres høyeste ønske var å gjøre aksjonen overflødig. Slik gikk det ikke. Aksjonen endte dessverre opp med å bli Norges mest langvarige aksjon, og er fortsatt like aktuell. Aksjonen var en av initiativtakerne til Ungdom Mot Narkotika. Aksjonen Mot Narkomani er i dag videreført i Landsforeningen Mot Stoffmisbruk (LMS).

I 1980 ble det som nå heter Klokkergårdstiftelsen opprettet etter initiativ fra Gunnhild og foreningen. Klokkergård hadde den gang, som nå, til formål å hjelpe ungdom med rus- og atferdsproblemer.

En person kan utgjøre forskjellen for et barn eller en ungdom. Det kan være en ansatt, det kan være et familiehjem eller en lærer. Eller, slik som med Gunnhild, en mor. For selv om kampen mot narkotika ikke er vunnet, opplevde Gunnhild å få datteren ut av rusmiljøet.